adatvédelem - vasutmodell alkatrészek, elektronikák

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

adatvédelem

cégadatok,adatvédelem,

Kapcsolódó jogszabályok
2001. évi CVIII.törvény (ekereskedelmi törvény)
az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások,valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről.
2011. évi CXII. törvény (adatvédelmi törvény) az információs önrendelkezési jogról és az információ szabadságról.

A zzemoki vasútmodell webáruház a kereskedelem lebonyolításának érdekében a vevőktől kizárólag azokat az adatokat kéri be, melyek a megrendelt termékek célbajuttatásához, valamint az ügylet lezárásáig a kapcsolattartáshoz  feltétlenül szükségesek.

  ezek:    vezetéknév, keresztnév, postacím, e-mail cím, telefonszám(ez a vevő érdeke, de nem kötelező megadni)

A fenti adatok szempontjából: a név és cím a csomag küldéséhez elengedhetetlen,
                                          az e-mail cím a rendelés alkalmával megjelenik,
                                          telefon elérhetőség a vevő érdeke, de nem kötelező
A fenti adatok csak addig kerülnek tárolásra amig az ügylet lebonyolódik, (teljesül, meghiúsul, törlődik stb.). Ez idő alatt is a webáruház az adatokat a törvény alapján bizalmasan kezeli, harmadik fél számára semmilyen formában nem adja tovább.
Az áruház üzemeltetője itt megjegyzi, hogy a számviteli törvény értelmében a kiállított számla másolatokat a vállalkozás köteles megőrizni a törvényben előírt ideig, azokon viszont a név és cím, mint kötelező adat fel van tüntetve.

Webáruházunk a vásárlásokat nem köti kötelezően regisztrációs lap kitöltéséhez, de a fenti adatokat a rendelés továbbítása előtt meg kell adni a vevőknek, mert ezek az ügylet lebonyolításához szükségesek.
Abban az esetben ha a webáruház kizárólag az e-mail címet szeretné tárolni, a fent leirt kötelezettséggel hírlevél küldés céljából, azt csak a vevőktől a továbbiakban bekért külön engedély alapján teszi.

A zzemoki vasútmodell webáruház üzemeltetőjének az összes nyilvános adata a "cégadatok" menüpontban megtekinthető.

A zzemoki vasútmodell webáruház üzemeltetője, mint egyéni vállalkozó, az illetékes adatvédelmi hatósághoz bejelentkezett, és a fent leírt adatok kezelésére engedélyt kért.
Adatvédelmi nyílvántartási szám :   NAIH-66517/2013

 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz